https://legzestechnika.com/

Egyéni jóga

Célunk, hogy egyéni és személyre szabott jógaórákat nyújtsunk, amelyek segítenek elérni a testi és szellemi harmóniát. Az egyéni jóga az egészséges életmód és az öngondoskodás támogatója. Bármilyen szinten is járj a jóga útján, vagy bármilyen is az egészségi állapotod, segítünk Neked megtalálni a Számodra legmegfelelőbb módot a fejlődésre és az egyensúly megtalálására.

Milyen az egyéni jógaóra?

Az egyéni jógaórákon teljes mértékben az egyéni szükségletekre koncentrálunk, és annak megfelelően alakítjuk ki az óra felépítését, ill. válogatjuk össze a jógagyakorlatokat. A jóga ászanák módosításokkal kerülhetnek végrehajtásra, igazodva az egészségi állapotodhoz. Emellett szükség szerint használunk légzőgyakorlatokat, valamint különféle relaxációs, koncentrációs gyakorlatokat ill. meditációt is, amelyek hozzájárulnak az egészséged és az életminőséged javításához.

Milyen problémákra jó a jóga?

A foglalkozások egy adott területen előforduló betegségek megelőzésére és a kialakult betegségek kezelésére, visszafordítására irányulnak. Az egészségügyi és mozgásszervi problémákon túl a jóga alkalmas a mentális és érzelmi feszültségek oldására is. A jóga ászanák gyakorlása egyensúlyba hozza mindkettőt. A test és az elme egyaránt felhalmoz feszültségeket, blokkokat, és minden blokknak van fizikai és izom megfelelője és viszont. Az ászanák egyik célja a blokkok feloldása. Az ászanák oldják a mentális feszültségeket a fizikai síkon, a testen keresztül hatva az elmére.

Kinek ajánlott?

Az egyéni jógaórát főleg azoknak ajánljuk, akik egyedi problémákkal küzdenek, és kiemelt figyelmet szentelve szeretnének dolgozni, változtatni ezen. Legyen szó kezdőknek szóló alapórákról vagy haladóknak szánt speciális technikákról, nálunk mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb megközelítést.

Hogyan zajlik az egyéni jóga?

Az első konzultáción közösen átbeszéljük, hogy mi az elérendő célod vagy milyen problémára keresed a megoldást. A teljesség érdekében ennek része lehet az életmód (napi ritmus, táplálkozás, mozgás, alvás, stb.) áttekintése is. Ezek alapján átbeszéljük, milyen lehetőségeid vannak, és közösen kialakítunk egy egyéni tervet a közös munkára.

Az ezt követő alkalmakon közösen gyakoroljuk a javasolt jóga ászanákat és egyéb gyakorlatokat (légzéstechnikák, relaxáció stb.). A cél az, hogy el tudd ezeket sajátítani, és egyénileg, otthon is tudd gyakorolni. A későbbi alkalmakon a hangsúly már egyre inkább a gyakorlások nyomon követése, pontosítása, illetve – a tapasztalataid alapján – a gyakorlatok változtatása irányába tolódik.

Tapasztald meg, hogy az egyéni jóga, hogyan segíthet az egészséged és jólléted javításában! Várunk szeretettel!

Engedd meg, hogy segítsünk elérni az optimális egészség és jóllét állapotát, a mindennapi életminőség javulását!